Riskerar du att utsättas för smittsamma kroppsvätskor eller farliga ämnen? Ett visir skyddar ansiktet mot droppar och stänk, men är också ett bra komplement till munskydd och annan skyddsutrustning. Hede Safety hjälper dig att välja rätt skyddsvisir till arbetsplatsen utifrån era  specifika krav.

Vad är ett skyddsvisir?

Skyddsvisir täcker området från pannan ända ner till hakan och har ett skydd som välver sig runt ansiktet. Ett visir ger ett bra skydd mot stänk och droppar från kroppsvätskor och farliga ämnen. Vissa visir kan även hjälpa till att hindra fint damm eller smuts från att hamna i ögonen.
Många skydd har en anti-fog-beläggning som motverkar imma och kondens, och gör det möjligt att se klart och tydligt. Den typen av visir är ett mycket praktiskt hjälpmedel i yrken där precision är viktigt. Under de allra flesta ansiktsvisir går det dessutom att bära glasögon utan problem.
Visir är ett praktiskt komplement till att bära munskydd. Medan munskydd främst skyddar omgivningen mot smitta från användarens utandningsluft, ger visiret bäraren ett skydd mot att få in smittsamma och farliga ämnen i ögon, näsa och mun. Visiret skapar också en extra barriär som gör munskyddet ännu mer effektivt.

Vilket ansiktsvisir passar arbetsplatsens behov?

Är det viktigt att visiret är bekvämt? Ska det vara ett enkelt engångsskydd eller ska ansiktsvisiret gå att använda flera gånger? Här får du mer information om olika typer av skyddsvisir/ansiktsvisir för att kunna hitta det skydd som passar arbetsplatsens specifika krav.

Ansiktsvisir med extra komfort

Vissa visir har en skumgummikant som gör ansiktsvisiret bekvämt att använda under längre perioder. Nackdelen med den typen av skydd är att de är svåra att rengöra på grund av den porösa skumgummiytan och bör kasseras efter användning.

Skyddsvisir för flergångsbruk

Andra skyddsvisir är tillverkade i ett material som är enkelt att desinficera efter användning och därför tål att användas igen och igen. Nackdelen med de här skydden är att de ofta är mindre bekväma att bära och passar bra att använda under kortare stunder.
Var alltid noga med att kontrollera märkningen för att vara säker på att det skydd du valt är CE-märkt och godkänt för din bransch.
Alla visir i Hede Safetys sortiment är CE-märkta. Beställ skyddsutrustningen direkt i vår webbutik eller begär offert enkelt och smidigt.