Trådlöst brandlarm – för snabb upptäckt av brand

Arbetsplatser, och framför allt byggarbetsplatser, är extra utsatta för bränder. Med ett temporärt brandlarm upptäcks branden i tid vilket räddar människoliv och minimerar materiella skador. Förhållandena på en byggarbetsplats ställer höga krav på ett brandlarm, därför erbjuder vi på Hede Safety trådlöst brandlarm specifikt utvecklat för att användas på byggprojekt under byggtiden.

Kontakta oss på Hede Safety för att göra er arbetsplats säkrare med ett provisoriskt brandlarm.

Anlitade av de bästa inom branschen

Brandlarm för byggarbetsplatser

Stora mängder byggdamm, osäker strömförsörjning och begränsad möjlighet att dra kablar är utmaningar som ett brandlarm på byggarbetsplats står inför. Detta understryker det kritiska behovet av trådlösa brandlarmsystem på byggarbetsplatser – även om det är just där de behövs mest. Både Cygnus larm och EVAC+ är tillfälliga, trådlösa brandvarnarsystem specifikt utformade för brandlarm bygg-projekt, men är lika effektiva i andra tillfälliga installationer. Dessa larm kan anpassas efter projektets storlek och innefattar olika larmenheter med högt ljus- och ljudsignaler utformade för den bullriga atmosfären på en byggarbetsplats.

Fördelar med våra brandlarm för byggandet

Det finns flera fördelar med ett trådlöst brandlarm jämfört med dess kabelbundna motsvarigheter. Våra trådlösa brandlarmsystem förblir operativa under strömavbrott eftersom de drivs med batteri och använder mesh-radionätverk för enhetsanslutning till kontrollpanelen. Evakueringsknappar, första hjälpen-larm, värme- och rökdetektorer och gränssnittsenheter är bara några enheter som kan synkroniseras med kontrollpanelen.

Andra fördelar med ett trådlöst brandlarmssystem från Cygnus eller EVAC+ inkluderar:

 • Snabb installation, som tar bara cirka 20 minuter
 • Flyttbart system för enkel och snabb omlokalisering
 • Eliminerar behovet av en specialiserad elektriker för installation
 • Lämplig för historiskt värdefulla byggnader eller platser med arkitektoniska begränsningar
Tre brandlarm

Cygnus brandlarm byggarbetsplats systemet

Utformad i samarbete med framstående byggföretag har Cygnus systemet skräddarsytts för att uppfylla alla potentiella behov på en byggarbetsplats.

EVAC+: En Kostnadseffektiv Larmning:

Till skillnad från Cygnus brandlarm för en byggarbetsplats, innehåller det trådlösa brandlarmet EVAC+ inga första hjälpen-larmknappar och kan ansluta till endast 32 enheter.

Cygnus brandlarm för byggarbetsplatser: Det trådlösa brandlarmssystemet

Utformad i samarbete med framstående byggföretag garanterar det trådlösa brandlarmssystemet Cygnus att det uppfyller alla potentiella behov på en byggarbetsplats. Detta återanvändbara, trådlösa larmsystem innehåller både brand- och första hjälpen-larmknappar. Larmenheterna bör placeras framträdande på strategiska punkter, som viktiga evakueringsvägar och troliga riskområden. Det trådlösa brandvarnarsystemet Cygnus underlättar datainsamling från upp till 480 enheter, vilket garanterar omfattande brandsäkerhet skräddarsydd för den krävande miljön på en byggarbetsplats.

Säkra din arbetsmiljö med EVAC+ vid brandutbrott

EVAC+ är ett brandlarm för bygg som har utvecklats som en kostnadseffektiv, men samtidigt flexibel och pålitlig evakueringslösning. Dess kraftfulla trådlösa mesh-radionätverk täcker stora byggarbetsområden. Till skillnad från Cygnus brandlarm för en byggarbetsplats, innehåller det trådlösa brandlarmet EVAC+ inga första hjälpen-larmknappar och kan ansluta till endast 32 enheter. Systemet kan också inte skicka varningstexter när det aktiveras.

Kontakta Hede Safety för Trådlösa Brandlarm Lösningar

Med ett trådlöst brandvarnarsystem från antingen Cygnus eller EVAC+ säkerställer du tidig branddetektering och säkerhet. Tveka inte på att kontakta oss för detaljer om våra mångsidiga brandlarm.

Funktioner

Cygnus Evac+
Evakueringsknappar
Första hjälpen larmknappar X
Möjlighet till detektion? ✓ rökdetektorer och värmedetektorer ✓ rökdetektorer och värmedetektorer
GSM funktion (sms vid händelse) X
Max antal enheter på 1 kontrollpanel 480st 32st
Maximal räckvidd mellan varje enhet ca 300m ca 150m
Samtliga enheter trådlösa och batteridrivna ✓ (förutom kontrollpanel) ✓ (förutom kontrollpanel)
IP65 klassade enheter

Hög säkerhet med temporärt brandlarm

För att stärka brandsäkerheten är det essentiellt med temporära brandlarm som är enkla att installera och flytta. Våra tillfälliga brandlarm och tillfälliga brandlarmanläggningar är särskilt utformade för att tillhandahålla tillförlitlig varning i byggarbetsplatser. Dessutom erbjuder ett temporärt trådlöst brandlarm från Cygnus och EVAC+ hög flexibilitet och pålitlighet, vilket är avgörande för snabb respons vid potentiella bränder på byggarbetsplatser.

  Kontakta oss


  Vanliga frågor och svar (FAQ)

  Trådlösa brandvarnare är ett mycket bra alternativ på byggarbetsplatser. Den kraftfulla mesh-radiosignalen täcker enkelt in de allra största byggarbetsplatserna. Installationen är snabb och enkel och görs utan behöriga elektriker. Enheterna är enkla att flytta på vid arbeten med ytskikt. Inte minst höjer det säkerheten på byggarbetsplatsen och ni kan känna er trygga med att eventuell brand detekteras snabbt och vid behov av utrymning så görs det på ett säkert sätt där alla hör den tydliga larmsignalen.

  Ett trådlöst brandlarm från Cygnus eller EVAC+ drivs av batterier och gör processen att installera, flytta enskilda enheter eller plocka ner larmet mycket enkelt. Enheten skruvas upp på önskad plats och batteriet kopplas in. När samtliga enheter är utplacerade efter önskemål slås kontrollpanelen igång och larmet är aktivt. Vid hyra ingår eventuella batteribyten utan extra kostnad.

  Evac+ är en budgetversion av Cygnus för att täcka enklare behov av bygglarm vid mindre byggnationer. Evac+ kan enbart ha 32 enheter fördelat på två zoner jämfört med 480 enheter fördelat på 15 zoner för Cygnus. Evac systemet inkluderar kontrollpanel, larmknappar och detektorer inga övriga enheter, inte heller gsm-enhet för sms vid händelse. Evac enheterna har interna antenner och har därför inte riktigt lika bra signalstyrka som Cygnus.

  Larmet kommer färdig programmerat efter kundens önskemål, varje enhet skruvas enkelt upp på väggen och placeras ut med hjälp av enhetsnummer enligt medföljande enhets-schema. När samtliga enheter har placerats på önskad plats och kontrollpanelen sitter i etableringen startas larmet med nyckeln på kontrollpanelen. Nu är larmet aktivt och redo att användas, är det Cygnus larmsystem som installerats så programmeras telefonnumren för sms in i detta skede, det gör vi på distans.

  Batteritiden är ca. 3år. Detta räknat i normala svenska väderförhållanden med en relativt kall vinter. Vid hyra av larm så ingår även eventuella batteribyten i hyresavgiften.