Stolt samarbetespartner till Missing People

Missing People Sweden

Vi på HEDE Safety vill att vårt samarbete med Missing People Sweden skall göra skillnad för personer som verkligen behöver det.

För dem engagerade personerna som ger sig ut och söker men också för personer som hittas och då kan behöva akut hjälp.

Vi skänker det material vi kan avvara men för att täcka det stora behov som finns i Sverige behöver vi din hjälp.

Det stora “svinnet” av material sker ute hos kunder och företag runt om i Sverige där material har gått ur datum eller på annat sätt behöver bytas ut.

Detta vill vi ta till vara på genom att återanvända där materialet verkligen kan göra skillnad istället för att bara slängas. Då materialet återanvänds går det också väl i hand med vårat miljöarbete.

Ett samarbete som gynnar alla

Vi önskar att Sveriges företag ser över sitt förbandsmaterial och kontaktar oss.

Det material som har blivit gammalt eller inte förbrukats innan utgångsdatum samlar vi in för att ge vidare till Missing People Sverige där stort behov finns.

Självklart hjälper vi gärna till att uppdatera ert förbandsmaterial mot nytt, så ert företag har det förbandsmaterial ni behöver anpassat efter verksamheten.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och tillsammans med er kan vi skapa samarbeten som gynnar alla! Hjälp oss med att hjälpa dem som verkligen behöver det!

Tveka inte att höra av er till oss så berättar vi gärna mer om samarbetet.

Lotta Klang Bergström från Missing People Sverige berättar:

-Missing People är en ideell förening som letar efter försvunna personer.

När vi får in en anmälan om försvunnen person ordnar vi en sökinsats ofta som en skallgång. Det går till så att vi kallar allmänheten som finns anmälda i vårt skallgångsregister via SMS.

De som kommer går därefter ut och letar efter den försvunne under organiserade former.

Trots att vi försöker minimera risken för skador så sker det ändå att människor gör sig illa.

Varje patrulledare skall ha en liten midjeväska med sig innehållande några plåster, sax och handskar och första förband.

Vi har upptäckt att plåstren, förband och annat material inte räcker till för att täcka det behovet som ofta uppstår eller behöver bytas ofta då personerna kan vara svettiga.

Vårt problem är att vi är en ideell förening som inte får några statliga bidrag utan vi går runt enbart på människors vilja att hjälpa till utan kostnad och genom gåvor/ donationer och sponsring.

Detta gör att det inte finns pengar att köpa in sjukvårdsmateriel till våra Insatsgrupper vilket medför att vi inte kan erbjuda hjälp när materialet är slut.

Vår önskan är att göra förutsättningarna så bra som möjligt för våra sökare, men även för den försvunne när vi hittar dem.  Första hjälpen kan vara avgörande i väntan på ambulans.-