Stolt samarbetspartner till Missing People Sweden

Missing People Sweden

Vi på HEDE Safety vill att vårt samarbete med Missing People Sweden skall göra skillnad ー både för de engagerade personerna som deltar i våra sökinsatser och för personerna som hittas och då kan behöva akut hjälp. Vi skänker det material vi kan avvara, men för att kunna täcka det stora behovet som finns i Sverige behöver vi din hjälp.

Hos kunder och företag i hela Sverige sker ett stort svinn av första hjälpen-material varje år. Svinnet består av material som passerat bäst före-datumet eller material som av andra anledningar behöver bytas ut. Vi vill ta till vara på svinnet genom att skänka materialet till Missing People Sweden där det verkligen kan göra skillnad istället för att bara slängas. Då materialet kommer till nytta igen går det också väl i hand med vårt miljöarbete.

Ett samarbete som gynnar alla

Hjälp oss att hjälpa Missing People genom att se över ert företags förbandsmaterial. Hittar ni material som blivit för gammalt eller är nära utgångsdatumet ー kontakta oss! Vi ser till att materialet hamnar där det gör som mest skillnad. Självklart hjälper vi gärna till att uppdatera ert förbandsmaterial, så att ert företag har det förbandsmaterial ni behöver anpassat efter verksamheten. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och tillsammans med er kan vi skapa samarbeten som gynnar alla! Tveka inte att höra av er till oss så berättar vi gärna mer om samarbetet.

Lotta Klang Bergström från Missing People Sweden berättar:

– Missing People är en ideell förening som letar efter försvunna personer. När vi får in en anmälan om försvunnen person ordnar vi en sökinsats som ofta innebär en skallgång. Då skickar vi ett SMS till alla i allmänheten som finns anmälda i vårt skallgångsregister. Därefter går vi ut och letar efter den försvunne personen under organiserade former.

Trots att vi försöker minimera risken för skador så sker det ändå att människor gör sig illa. Varje patrulledare skall ha en liten midjeväska med sig innehållande några plåster, sax, handskar och första förband. Vi har upptäckt att plåster, förband och annat material inte räcker till för att täcka behovet när en skada uppstår eller när ett förband behöver bytas ofta om personen exempelvis är svettig.

Vårt problem är att vi är en ideell förening som inte får några statliga bidrag utan vi går runt enbart på människors vilja att hjälpa till utan kostnad och genom gåvor/ donationer och sponsring. Detta gör att det inte finns pengar att köpa in sjukvårdsmateriel till våra Insatsgrupper vilket medför att vi inte kan erbjuda hjälp när materialet är slut. Vår önskan är att göra förutsättningarna så bra som möjligt för våra sökare, men även för de försvunna personerna när vi hittar dem. Första hjälpen kan vara avgörande i väntan på ambulans.