Ögondusch och ögonskölj som spray är ett välbeprövat, snabbt och säkert sätt för att spola rent ögonen på kemikalier om olyckan varit framme. Tobins specialdesignade system ger snabbast möjliga behandling och innehåller en stor volym av vätska som är tillräckligt stor nog att klara de flesta och största ögonolyckor.

Varför ett dedikerat system ögondusch-spray (eye wash)?

Alla arbetsplatser som hanterar någon form av kemikalie eller starka vätskor bör ha en ögondusch. Kemikalier i ögat kan nämligen orsaka allvarliga skador redan inom 1-5 sekunder och risken för total blindhet kommer redan efter 1-5 min. Att skölja ögonen direkt  efter att kemikalierna kommit in i ögat kan därför vara direkt avgörande för att minimera de skadorna som ögat annars kan få. Det finns olika produkter att välja på vid sköljning av ögat. Ögondusch som spray och flytande vätska är de vanligast förekommande. Den ger ett mjukt vätskeflöde och är ofta multifunktionell och kan även användas som sårtvätt för rengöring av sår på huden.

Hur fungerar en ögonskölj-spray (eye wash)?

Så hur fungerar då ögonskölj-spray? Den verkar för att neutralisera effekt av stänk av kemikalier och ger ett snabbare resultat än vanlig koksaltlösning. Hållbarhetstiden är på hela fem år.

TOBIN ögondusch har räddat synen sedan 1986

 

  • Inga mekaniska delar
  • Lättanvändlig
  • Går att använda själv
  • Räddar synen!

TOBIN ögondusch (eye wash) är den enda svensktillverkade ögonduschen på marknaden. Produkterna finns i olika storlekar beroende på vad som passar bäst med din första hjälpen lösning. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om vad som passar dig och din lösning bäst.

Vi säljer även Cederroth ögondusch. En ögondusch-spray som används för att rengöra och skölja bort damm och smuts från ögonen. Den har en total spoltid på 5 min.