TOBIN ÖGONDUSCH & ÖGONSKÖLJ

Ögondusch och ögonskölj är ett välbeprövat, snabbt och säkert sätt för att spola rent ögonen på kemikalier om olyckan varit framme. Tobins specialdesignade system ger snabbast möjliga behandling och innehåller en stor volym av vätska som är tillräckligt stor nog att klara de flesta och största ögonolyckor.

Varför ett dedikerat system för ögonspray eller ögondusch?

Alla arbetsplatser som hanterar någon form av kemikalie eller starka vätskor bör ha en ögondusch. Kemikalier i ögat kan nämligen orsaka allvarliga skador redan inom 1-5 sekunder och risken för total blindhet kommer redan efter 1-5 min. Sköljning av ögat som påbörjas bara några sekunder efter kemikalierna kommit in i ögat kan därför vara direkt avgörande för att minimera de skadorna som ögat annars kan få.

Det finns olika produkter att välja på vid sköljning av ögat. Ögondusch som spray och flytande vätska är de vanligast förekommande. Ögondusch-spray ger ett mjukt vätskeflöde och är ofta multifunktionell och kan även användas som sårtvätt för rengöring av sår på huden.

TOBIN ögondusch har räddat synen sedan 1986

  • Inga mekaniska delar
  • Lättanvändlig
  • Går att använda själv
  • Räddar synen!

TOBIN ögondusch är den enda svensktillverkade ögonduschen på marknaden. Produkterna finns i olika storlekar beroende på vad som passar bäst med din första hjälpen lösning. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om vad som passar dig och din lösning bäst.